H εκπομπή μου «Με υπογραφή Ντόρα Πολίτη» στην TV Μυτιλήνης κάθε Πέμπτη στις 10 το βράδυ και επανάληψη την Παρασκευή στις 4 μ.μ.

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Μια ελάχιστη προσφορά για το Στράτο

Ο Στράτος Δούκας, στα 18 του ακολούθησε το όνειρο της ζωής του, έδωσε στην Ακαδημία Αστυνομικών, πέρασε, και ύστερα από 3 χρόνια φοίτησης και εκπαίδευσης, εντάχθηκε στην Ομάδα ΔΙΑΣ στη Μυτιλήνη αφού είναι και Μυτιληνιός.
Κατά γενική ομολογία συναδέλφων του, καθηγητών, συμφοιτητών, γειτόνων,  φίλων και συμπολιτών μας, πάντα υπήρξε ένας νέος άνθρωπος με ήθος και οράματα, με αξίες και ιδανικά προσφοράς προς το συνάνθρωπο.
Τον Αύγουστο του 2010, κοντά μεσάνυχτα, εντόπισε στο μηχανάκι τους, δύο κακοποιά στοιχεία που καταζητούνταν, και τους κατεδίωξε με τη δική του μοτοσυκλέτα. Αυτοί, του έστησαν ενέδρα, τον τραυμάτισαν και τον πέταξαν πάνω σε βράχια στη θάλασσα μπροστά στον Άγιο Νικόλαο στο Καλαμάρι Μυτιλήνης.
Το παλληκάρι ήταν σε κώμα για 2 μήνες και οι γιατροί δεν έδιναν ελπίδες. Έλεγαν πως ακόμα και αν επανέλθει θα είναι φυτό. Και όμως, ο Στράτος έζησε, χωρίς να υποστεί απολύτως καμία εγκεφαλική βλάβη, και λειτουργεί άψογα από τη μέση και πάνω. Δυστυχώς η εγκληματική ενέργεια εναντίον του, του προκάλεσε βαριές κακώσεις στο νωτιαίο μυελό, με αποτέλεσμα να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι.
Σήμερα στα 23 του χρόνια, δίνει μεγάλο αγώνα, με πανάκριβες και ειδικές επίπονες φυσικοθεραπείες κ.α., για να σώσει κάποιους μύες στα κάτω άκρα του προκειμένου να έχει τις προϋποθέσεις να προβούν οι γιατροί στην Αμερική σε πειραματική χειρουργική επέμβαση, τοποθέτησης ηλεκτρονικού τσιπ στο εγκέφαλο που θα δίνει εντολές στα κάτω άκρα. Αυτό, έχει λειτουργήσει σε άλλους και υπάρχουν πολλές ελπίδες και για το Στράτο.
Όμως ή διαδικασία είναι πανάκριβη, και έτσι ο Σύλλογος του οποίου είμαι πρόεδρος επί 18 χρόνια, ο Σύλλογος Ελληνοαμερικανών Λέσβου «Mytilene GRACE», «υιοθέτησε» με πολλή αγάπη την περίπτωση του Στράτου ξεκινώντας από το περασμένο Νοέμβρη την καμπάνια «ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ». Κάνουμε εκδηλώσεις, λαχειοφόρο αγορά, στέλνουμε επιστολές σε ιδιώτες και φορείς και δημοσιογράφους, ζητήσαμε και λάβαμε τη συνεργασία του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου και παρακαλούμε τους πάντες να βοηθήσουν το Στράτο να ξαναπερπατήσει.
Υπογραμμίζω, ότι το αρμόδιο Υπουργείο εδώ και δύο χρόνια δεν έχει κάνει τίποτα για το παλληκάρι, και η ασφάλεια του δεν πληρώνει τώρα ούτε τους καθετήρες του. Η οικογένεια που είναι αξιοπρεπέστατη, δίνει υπεράνθρωπο αγώνα για το παιδί της, πληρώνοντας τα πάντα από τη τσέπη τους, με τη βεβαίωση του ταμείου ότι κάποια στιγμή θα πάρουν πίσω κάποια χρήματα. Τώρα, σκέπτονται να πουλήσουν το σπίτι τους αλλά με τα 80 χιλ. που ίσως πάρουν δεν πληρώνουν ούτε τα βασικά. Εξάλλου έχουν άλλο ένα παιδί και μάλιστα άνεργο.
Κάνουμε έκκληση σε όλους που έχουν καρδιά και ψυχή, να σκεφτούν το Γολγοθά του Στράτου που τον ανεβαίνει εδώ και δύο χρόνια στα σακατεμένα γόνατα του κουβαλώντας το Σταυρό του μαρτυρίου, και όμως χωρίς παράπονο, χωρίς κατάρες και οργή, αλλά με πρωτοφανές μεγαλείο ψυχής και μεγάλη πίστη στα Θεία...

Ο Τέρενς Κουίκ (φωτογραφίες παρακάτω από την εκδήλωση) ήρθε εδώ με δική μου πρόσκληση σε εκδήλωση του Συλλόγου, για να δει και το θέμα του Στράτου και να το προβάλλει μέσα από το κανάλι ΚΟΝΤΡΑ αλλά και για να χρησιμοποιήσει τις όποιες γνωριμίες του. Έχει μπει στον αγώνα με μεγάλο ενδιαφέρον και ήδη μας βοηθά με ότι περνά από το χέρι και... το πορτοφόλι του!!!

Αν κάποιος από τους αναγνώστες μας έχει τη καλή θέληση να κάνει έστω μια ελάχιστη κατάθεση στη Γενική Τράπεζα Μυτιλήνης στο όνομα Ευστράτιος Δούκας. Για εμβάσματα από Ελλάδα: Αρ. λογ: 98003325334. Για εμβάσματα εκτός Ελλάδας: Αρ. λογ. GR0501500580000.
Μέρες που είναι, αφού δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά, ας κάνουμε το ελάχιστο και όμως τόσο σπουδαίο για τον διπλανό μας. Ο Στράτος τελικά, έχει μόνο εμάς να τον νοιαστούμε αφού η πολιτεία η άστοργη και αναίσθητη και οι πολιτικοί της  περί άλλων μεριμνούν όπως για τις άπατες ΤΣΕΠΑΡΕΣ τους εν παντί καιρό...


Ντόρα Πολίτη

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

A.C.A.B. Τα τω καισαρως το καισαρι.....................................................

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΘΕΟΔΩΡΑ.
ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ??
ΒΡΕΘΗΚΕ ΛΥΣΗ ?? ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ??
ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΑΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΝΑΝΗΣ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΛΦΑ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟς

Ανώνυμος είπε...

Απο που " Dorothy, Δωρούλα, Ντόρα" προκύπτει" ότι τα "εγκληματικά" στοιχεία έστησαν ενέδρα? Έγινες εκτός απο πρόεδρος και τηλεμαϊντανός και εφέτης εισαγγελέας? Μπα. Μάλλον σαν το ταξίδι στη Σμύρνη που πήγες χλαπάκιασες, χόρεψες, πήρες τα δωράκια σου και μετά ήρθες και κατηγορούσες την Ελληνοτουρκική φιλία.
Όσο για τον καου-μπόυ προστατευόμενο λυπάμαι, αλλά, οι μαγκιές πληρώνονται

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε μην απορείς που οι πάσεις φύσεως "Ντορούλες" αγνοώντας της πρωταρχικής τους "τηλεμαιντανικής" τους ιδιότητας, το παίζουν φιλάνθρωποι, μουσικόφιλοι και άλλα πολλά. Αυτός ο τόπος μαστίζεται από πολλές "Ντορούλες" και από ακόμα περισσσότερους μαιντανούς. Εσείς "τα λιοντάρια" καμιά προσφορά για τους φτωχούς και καταφρονεμένους αυτού του τόπου θα κάνετε? Ή τουμπεκί ψιλοκομμένο ?